Отборите на Болоня и Ювентус завършиха при резултат 1:1 на Ренато Дал'Ара“ в последния

...
Отборите на Болоня и Ювентус завършиха при резултат 1:1 на Ренато Дал'Ара“ в последния
Коментари Харесай

Ювентус се препъна срещу Болоня, битката за топ 4 в Италия се завърза още

Отборите на Болоня и Ювентус завършиха при резултат 1:1 на „ Ренато Дал'Ара “ в последния дуел от 32-рия кръг на Серия " А ". Рикардо Орсолини откри резултата за домакините още в 10-ата минута от дузпа, а в 31-вата Аркадиуш Милик пропусна да изравни за гостите от бялата точка. Полякът въпреки всичко вкара изравнителен гол, само че в 61-вата минута.

Изненадващо или не, домакините взеха задатък още в 10-ата минута, когато Орсолини беше прецизен от дузпа, която самичък си завоюва след фал на Данило. Любопитното е, че основният арбитър Симоне Соца напълно се довери на преценката на сътрудниците си от ВАР, защото заради техническа нередовност не можеше самичък да прегледа обстановката на терена.

В 21-вата минута Костич стреля от отдалеченост, само че ударът му се оказа прекомерно разочароващ. Четири минути по-късно Милик отправи воле, което обаче приключи в ръцете на Лукаш Скорупски. Малко след това Фаджоли можеше да изравни от близко, само че вратарят мазета шута му. Халфът опита да се разпише от добавка, само че и този път Скорупски прояви ослепителен инстикт и още веднъж опази мрежата си суха. 

Все отново в 31-вата минута „ бианконерите “ също получиха правото да изпълнят дузпа. До нея се стигна след нарушаване на Йон Лукуми срещу Милик на границата на наказателното поле. Соца реши да отсъди директен свободен удар, само че още веднъж се вслуша в сътрудниците си от ВАР и уточни бялата точка. Именно Милик изпълни дузпата, само че го направи прекомерно несериозно и Скорупски с лекост улови топката.

В 44-тата минута Куадрадо получи опцията да стреля, само че не откри задачата. В добавеното време на първата част Бароу можеше да удвои задатъка на своя отбор, но Войчех Шчесни спаси удара му.

Втората част стартира с далечни изстрели на Бароу и Фъргюсън, които обаче не затрудниха Шчесни. В 61-вата минута Милик се възползва от избита топка и с акуратен удар я прати в мрежата за 1:1, с което се реваншира за пропуснатата дузпа.

В 74-тата минута Орсолини опита акробатичен удар, след който Шчесни отклони топката и не разреши на влезлия от пейката Джошуа Зиркзее да направи добавка.

Последваха три далечни удара на домакините - тези на Фъргюсън и Пош бяха неточни, а този на Зиркзее беше избавен. В 84-тата минута появилият се като смяна Мишел Ебишер имаше чудесна опция да вкара надвит гол, само че при шута му топката мина около вратата.

При ответната офанзива на гостите резервата Матиас Соуле получи златен късмет да направи обрата цялостен, само че пред опразнена врата прати топката над нея.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР